Lazada

Wednesday, April 12, 2017

Blog kena hacked

Assalamualaikum...


Dah lama aku tak update blog.. Sibuk sikit sekarang ni dengan kerja-kerja di pejabat. Tapi tak bermakna aku tak jenguk blog ni, cuma tak sempat nak post cerita jer..



Kisahnya begini.. Mende ni aku dah perasan lama.. Dalam setengah tahun.. Tapi aku tak sempat nak bercerita dan bertanya kat sini... 



Aku perasan bila aku search blog ni kat google, gambar yang keluar bukan dari blog aku.. Sebelum ni, bila taip, memang yang keluar yang first - 3rd layer gambar dari blog ni.


Minta maaf ye, aku pon bukanlah nak bersangka buruk ke hape kan, cuma tertanya-tanya je.. Aku pun tahu bersepah food blogger kat Malaysia ni, akupun blogger senduan jer....


Cuma aku rasa teramatlah ralat bila orang buat macam ni.. Mentang-mentanglah aku ni tak reti sangat bab-bab IT ni.. Senang je buat aku camni tau.. Kalau ikutkan hati, nak je tutup blog ni.. Isk..Isk..









Bila aku taip kat carian google, yang ni yang keluar.. 3 baris kat atas tu semua bukan gambar aku. Blog lain yang namanya hampir serupa yer.. Tapi terang-terang aku taip nama blog tu blog aku






  
Mula-mula dulu gambar profile hilang, lama gakla malas aku nak amik port... Baru-baru ni baru sempat aku isi gambar baru.. Aku punya column shoutbox, shared links dengan visitors tracking kat sebelah kanan blog ni pon dah hilang.. Ke dah kena bayar sekarang???


Kalo tak sengaja takpela.. Cuma musykil sebelum ini takde macam ni.. Ada tak sape-sape yang boleh bagitau macamana nak setelkan?  Boleh emel kat norhasmizaali@gmail.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...