Bolehla cuba resepi ni untuk raya haji yang bakal menjelang minggu depan...
Bahan-bahannya:-
200 mentega
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung kastard
1 cawan tepung jagung
1 bji kuning telur
3/4 cawan gula ising / 1/2 cawan gula kastor
1 sudu teh esen vanila
2 sudu teh pandan paste
sedikit pewarna hijau
untuk hiasan-coklat urai
Cara-caranya:-
1. Pukul mentega dengan gula sehingga kembang.
2. Masukkan kuning telur, esen vanila, pandan paste dan pewarna hijau.
3. Masukkan tepung. Pukul sehingga adunan sebati.
4. Bentukkan dengan acuan semperit. Taburkan dengan coklat rice.
5. Bakar selama 10 minit pada suhu 170 darjah celcius atau sehingga masak.
**Biskut ini cair dalam mulut... Rasa macam kuih bangkit...SEyess sedapp...
Tq sis.. Sy share resepi... Terbaek sgt resepi ni.. Cair di mulut
ReplyDelete